onsdag 23 april 2014

Banankaka

Här kommer ett enkelt och gott recept på en nyttig banankaka jag fick av en vän, super som mellis innan gymmet tex.

Jag väger allt så jag kan räkna ut näringsvärdet sen, speciellt under deffen sen känns de viktigt att veta hur mkt en bit innehåller, allt beror på hur man blandar sin "smet". Tog på 100g banan ca 10g äggvita och proteinpulver samt 40g havregryn.
Det här receptet är alltså:
 173kcal/100g
Kolhydrater 26,8
Protein 9,8
Fett 2,3
Sen kan man ta mer proteinpulver istället för havregryn för att ändra lite på den kvoten, detta var bara ett exempel på många varianter.


Börja med att slå på ugnen, 200 grader.


Du behöver Banan, proteinpulver, havregryn som bas. Sen har jag valt äggvita och kanel (lilla gröna burken) som tillbehör. Det kan lika bra vara kokosolja och frön/nötter.


Mosa bananerna ordentligt


Ha i äggvita (eller fett)


Bakprotein eller vanligt vassle har jag testat. Jag tog  nu vassle med vaniljsmak för jag tycker det blir gott.


Blanda


I med havregryn tills den blir lagom tjock


Häll ut på bakplåtspapper


Tryck ut ca 5-8mm tjock och lägg sedan på en plåt. Sen hade jag på kanel, går bra utan eller testa nått annat på.
Grädda i ugnen ca 10min


Dela i lagom bitar, förvaras svalt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar